Installation av Zebra G-serie och ZD-serie etikettskrivare Lämplig till TakeCare och Profdoc J3.

Denna handledning är gjord för tekniker med kännedom om Windows och skrivarköer.

OBS!

I de utskrifter där KEYFO har gjort layouterna skall man inte använda skrivarens egen drivrutin! KEYFO använder alltid Generic, Allmän / endast text.
Du behöver inte fundera på fonter till streckkoder mm.
Då vi använder skrivarens eget språk, så är streckkoder mm inbyggt.

OBS!

I TakeCare används modellen
GX420t/TLP2844 till dessa skrivare: GX420, GK420, och 200dpi versioner av ZD421, ZD621
GX430t används till GX430t och 300dpi versionen av ZD421 och ZD621.

Lägg till skrivare Nätverk

Skapa en lokal skrivare med drivrutinen “Generic” “Allmän/Endast text”.
OBS! Skrivarens egen drivrutin skall inte användas.
Windows egen testutskrift kommer inte fungera med Generic som drivrutin. Detta är helt normalt.
Kalla skrivaren för ETIKETT, eller något annat lämpligt.
Pappersformatet skall vara A4. Papperskälla “Kontinuerlig – utan sidbrytning”.

Ställ in IP-adress

Detta görs med DHCP eller fast i skrivaren via webbinterfacet.
Tilldelad iP-adress skriv ut med en blink på knappen

Sätt i etiketter och ev. folie samt slå på skrivaren

Vänta till “lampan” lyser fast grönt.
Håll ner Feed knappen tills den blinkat sex gånger.
Skrivaren skriver nu ut en test med några sekunders mellanrum.
När utskriften är svart (efter 6 utskrifter) tryck Feed knappen igen.
Tryck Feed knappen till den blinkat en gång.
Nu skrivs inställningarna ut, inklusive nätverkskortet.
Du kan nu surfa in på skrivarens IP-adress och ändra parametrarna.

Lägg till skrivare USB

Installera Zebras USB-drivrutin för skrivaren.
Kontrollera att USB fungerar på rätt sätt, t.ex. genom testutskrift.
OBS! Vid installation av USB skrivare så måste Windows göra installationen när du slår på skrivaren.
Om du själv väljer USB-port så kommer det garanterat INTE fungera.
Du måste vänta på att det står “Enheten klar” (eller liknande) nere i högra hörnet.

Gå in i skrivarens egenskaper, fliken avancerat, och byt drivrutin till “Generic / endast text”. Tryck Verkställ.

Windows egen testutskrift kommer inte fungera med Generic som drivrutin. Detta är helt normalt.

Pappersformatet skall vara A4. Papperskälla “Kontinuerlig – utan sidbrytning”

I Windows 10 kommer man till skrivarens inställningar genom följande steg:

• Windowstangent – Inställningar
  • Sök på “Skrivare” – Välj “Enheter och Skrivare” som finns till vänster. Nu kommer du åt det riktiga skrivarfönstret

Välj skrivare i TakeCare

(Med reservation för ändringar i TakeCare)

• Gå in i Systemmeny, Ctrl-E.
  • Välj “Den här datorns inställningar, Skrivarinställningar”
  • Dubbelklicka på “Etiketter löpande bana”.
  • Välj etikettskrivaren ni nyss installerade.
  • Papperskälla: Kont matn – utan avbrott
  • Pappersformat: A4
  • Utskriftskvalitet: 600×600

Klicka OK.

Högerklicka på “Etiketter löpande bana” och välj “Testutskrift etiketter”.

Uppdatera Etikettutskriften i Profdoc J3

• Starta Journal 3 Admin. Gå till Utskrifter/Etiketter.
  • Klicka på Läsa in. Välj katalogen där du lagt filerna från KEYFO.
  • Kontrollera de nya layouterna. Du måste välja Ändra för att se detta.
  • Kontrollera så att inläsningen har gått rätt till. D.v.s. Layouten ser ut att vara ensam, en page header, en detail o.s.v.
  • Profdoc har ibland en förmåga att sabotera detta. Ibland har två layouter blandats.
  • Om det ser ut att vara OK, tag bort de gamla layouterna om det finns några.
  • Kör sedan testutskrift från Profdoc Admin och även från Journalen.

© KEYFO System AB

Tillbaka